logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sala Lauak
gekruide balletjes uit Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr rijstmeel
15 gr rebon
1 kunyit blad
1/2 theel zout
175 ml kokend water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 cm kunyit
1 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Week de rebon eerst in warm water en laat dan goed uitlekken. Snijd het kunyit blad ragfijn.
Meng de rijstmeel en de bumbu goed en bak dit droog in een pan (wordt romig). Meng dan de rebon, kunyit, zout en het kokend water erdoor. Verdeel de massa in 15 porties en vorm deze in balletjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes goudbruin en gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176731