Sala Lauak
gekruide balletjes uit Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr rijstmeel
15 gr rebon
1 kunyit blad
1/2 theel zout
175 ml kokend water
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 cm kunyit
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Week de rebon eerst in warm water en laat dan goed uitlekken. Snijd het kunyit blad ragfijn.
Meng de rijstmeel en de bumbu goed en bak dit droog in een pan (wordt romig). Meng dan de rebon, kunyit, zout en het kokend water erdoor. Verdeel de massa in 15 porties en vorm deze in balletjes. Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes goudbruin en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Kodok - gevulde makreel
- Sie Asam Pedah - gekruid gestoofd rundvlees
- Daging Masak Sambal - gestoofd rundvlees in pittige saus
- Ampas Tarigu - cakes uit de Molukken
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Kue pisang pakai air jeruk - Banaan-sinaasappelcake
- Babi Usee Usee - varkensvlees in saus
- Mujair Kuah Kuning - gestoofde vis in een gelige saus
- Ledre Intip - bananen-rijst koekjes
- Jagung Uk - gekookte mais en bonen met kokos
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...