Ikan Tongkol Bumbu Gulai
tonijn in romige kerriesaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr tonijn
1/2 theel zout
1 theel limoensap
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
500 ml santen cair
200 ml santen asli
2 theel zout
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit
4 kemiri noten
6 rode lomboks
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tonijn in 6 plakken en marineer deze voor 15 minuten met het zout en het limoensap. Wrijf of maal de ingrdiënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de santen cair met het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Dan de vis toevoegen en breng opnieuw aan de kook. Dan de santen asli toevoegen en breng langzaam weer aan de kook en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Nagasari - Gestoomde bananenpakjes
- Ikan Gulai Masin - in gekruide kokosmelk gestoofde vis
- Lumpuk - gebakken lever in saus
- Jing Ng Far Nam - gestoomd gekruid buikspek
- Cumi Goreng Bawang Putih - gebakken knoflook inktvis
- Cumi Hitam Cabai Hijau - inktvis in een zwarte groene peper saus
- Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...