banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ikan Tongkol Bumbu Gulai - tonijn in romige kerriesaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ikan Tongkol Bumbu Gulai
tonijn in romige kerriesaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr tonijn
1/2 theel zout
1 theel limoensap
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
500 ml santen cair
200 ml santen asli
2 theel zout
1 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit
4 kemiri noten
6 rode lomboks
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tonijn in 6 plakken en marineer deze voor 15 minuten met het zout en het limoensap. Wrijf of maal de ingrdiënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de santen cair met het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Dan de vis toevoegen en breng opnieuw aan de kook. Dan de santen asli toevoegen en breng langzaam weer aan de kook en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 230 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39335533