banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Abon Tongkol Pedas
drooggebakken pittige tonijn


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tonijn
1 eetl limoensap
1 theel zout
2 salam blaadjes
3 cm laos
2 sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
300 ml kokosmelk
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl asamwater
5 eetl bawang goreng
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 rode lomboks
3 rode rawits
1 theel zout
1/2 eetl ketumbar
4 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de tomijn met het limoensap voor 20 minuten. Spoel daarna af. Wrijf de tonijn is met het zout en stoom deze daaran in 25 minuten gaar. Verwijder de botten en de huid en pluis het vlees uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toe en kook dit zachtjes totdat het vocht ingedikt is. Dan het visvlees toevoegen en roer totdatr alle vrijwel droog is. Dan het asamwater toevoegen en roer totdat het geheel droog geworden is. Meng de bawang goreng erdoor en serveer.



Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36251304