1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 8 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Abon Tongkol Pedas
drooggebakken pittige tonijn


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tonijn
1 eetl limoensap
1 theel zout
2 salam blaadjes
3 cm laos
2 sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
300 ml kokosmelk
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl asamwater
5 eetl bawang goreng
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 rode lomboks
3 rode rawits
1 theel zout
1/2 eetl ketumbar
4 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de tomijn met het limoensap voor 20 minuten. Spoel daarna af. Wrijf de tonijn is met het zout en stoom deze daaran in 25 minuten gaar. Verwijder de botten en de huid en pluis het vlees uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toe en kook dit zachtjes totdat het vocht ingedikt is. Dan het visvlees toevoegen en roer totdatr alle vrijwel droog is. Dan het asamwater toevoegen en roer totdat het geheel droog geworden is. Meng de bawang goreng erdoor en serveer.



Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 233 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35757225