1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Abon Tongkol Pedas
drooggebakken pittige tonijn


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tonijn
1 eetl limoensap
1 theel zout
2 salam blaadjes
3 cm laos
2 sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
300 ml kokosmelk
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl asamwater
5 eetl bawang goreng
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 rode lomboks
3 rode rawits
1 theel zout
1/2 eetl ketumbar
4 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de tomijn met het limoensap voor 20 minuten. Spoel daarna af. Wrijf de tonijn is met het zout en stoom deze daaran in 25 minuten gaar. Verwijder de botten en de huid en pluis het vlees uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toe en kook dit zachtjes totdat het vocht ingedikt is. Dan het visvlees toevoegen en roer totdatr alle vrijwel droog is. Dan het asamwater toevoegen en roer totdat het geheel droog geworden is. Meng de bawang goreng erdoor en serveer.



who is online

We hebben 235 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35084277