banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Abon Tongkol Pedas - drooggebakken pittige tonijn

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Abon Tongkol Pedas
drooggebakken pittige tonijn


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tonijn
1 eetl limoensap
1 theel zout
2 salam blaadjes
3 cm laos
2 sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
300 ml kokosmelk
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl asamwater
5 eetl bawang goreng
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 rode lomboks
3 rode rawits
1 theel zout
1/2 eetl ketumbar
4 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de tomijn met het limoensap voor 20 minuten. Spoel daarna af. Wrijf de tonijn is met het zout en stoom deze daaran in 25 minuten gaar. Verwijder de botten en de huid en pluis het vlees uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toe en kook dit zachtjes totdat het vocht ingedikt is. Dan het visvlees toevoegen en roer totdatr alle vrijwel droog is. Dan het asamwater toevoegen en roer totdat het geheel droog geworden is. Meng de bawang goreng erdoor en serveer.



Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39981509