Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Abon Tongkol Pedas - drooggebakken pittige tonijn

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Abon Tongkol Pedas
drooggebakken pittige tonijn


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tonijn
1 eetl limoensap
1 theel zout
2 salam blaadjes
3 cm laos
2 sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
300 ml kokosmelk
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl asamwater
5 eetl bawang goreng
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 rode lomboks
3 rode rawits
1 theel zout
1/2 eetl ketumbar
4 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de tomijn met het limoensap voor 20 minuten. Spoel daarna af. Wrijf de tonijn is met het zout en stoom deze daaran in 25 minuten gaar. Verwijder de botten en de huid en pluis het vlees uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toe en kook dit zachtjes totdat het vocht ingedikt is. Dan het visvlees toevoegen en roer totdatr alle vrijwel droog is. Dan het asamwater toevoegen en roer totdat het geheel droog geworden is. Meng de bawang goreng erdoor en serveer.



Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024358