zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus
- Rendang Ayam Kentang - in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes
- Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
- Gulai Udang - in kokosmelk gestoofde kruidige garnalen
- Nong Kai Tod - gebakken drumsticks
- Udang Taoco - roerbak van garnalen met petai bonen en taoco
- Hoy Mang Pu Lourk - mosselen
- Wajik - cake van kleefrijst met gula jawa
- Tumis Kapri Ayam Jamur - roerbak van peultjes met kip
- Telor reboeng - roerei met bamboe
Kerang Masak Daun Jeruk - gestoofde mosselen met citrus


Kerang Masak Daun Jeruk
gestoofde mosselen met citrus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kerang hijau / perna viridis, anders mosselen
1 salam blad
5 jeruk purut blaadjes
1 serai / sereh / citroengras
1 cm jahe
200 ml water
2 asam kandis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 cm laos / lengkuas
1 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten
4 cm kunyit
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
ingrediënten:
Kook eerst de mosselen in wat water gaar en haal deze uit de schelp en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut, de serai, de laos en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de mosselen toe en meng goed. Dan het water, de asam kandis, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel zachtjes verder gaar en de smaken goed vermengd zijn.
gestoofde mosselen met citrus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kerang hijau / perna viridis, anders mosselen
1 salam blad
5 jeruk purut blaadjes
1 serai / sereh / citroengras
1 cm jahe
200 ml water
2 asam kandis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 cm laos / lengkuas
1 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten
4 cm kunyit
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
ingrediënten:
Kook eerst de mosselen in wat water gaar en haal deze uit de schelp en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut, de serai, de laos en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de mosselen toe en meng goed. Dan het water, de asam kandis, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel zachtjes verder gaar en de smaken goed vermengd zijn.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.