Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kerang Masak Daun Jeruk - gestoofde mosselen met citrus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kerang Masak Daun Jeruk
gestoofde mosselen met citrus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kerang hijau / perna viridis, anders mosselen
1 salam blad
5 jeruk purut blaadjes
1 serai / sereh / citroengras
1 cm jahe
200 ml water
2 asam kandis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 cm laos / lengkuas
1 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten
4 cm kunyit
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
ingrediënten:
Kook eerst de mosselen in wat water gaar en haal deze uit de schelp en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut, de serai, de laos en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de mosselen toe en meng goed. Dan het water, de asam kandis, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel zachtjes verder gaar en de smaken goed vermengd zijn.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 187 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248443