gebakken sardines in tomatensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr sardines
1 ei
100 gr maizena
olie
Saus Tomat:
tomatensaus:
1 eetl boter
1/2 ui
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
5 jeruk purut
1 kleine komkommer
1 wortel
5 rode rawits
2 tomaten
200 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Klop het ei op. Wentel de sardines door het ei en dan door de maizena. Verhit in een pan de olie en bak de sardines bruin en gaar. Zet apart.
Snijd de ui en de knofloof in dunne plajes. Rasp de jahe. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer dan in plakjes van 1x1x3 cm. Snijd de wortel in reepjes van 1x1x3 cm. Snijd de rawits fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 3 minuten.
Voeg dan de tomaten, de serai, de jeruk purut en het water toe en breng al roerend aan de kook. Dan de wortel en de komkommer toevoegen en breng opnieuw aan de kook. Voeg dan de sardines toe en meng goed. Serveer.