logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sarden Goreng Saus Tomat
gebakken sardines in tomatensaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr sardines
1 ei
100 gr maizena
olie

Saus Tomat:
tomatensaus:
1 eetl boter
1/2 ui
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
5 jeruk purut
1 kleine komkommer
1 wortel
5 rode rawits
2 tomaten
200 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Klop het ei op. Wentel de sardines door het ei en dan door de maizena. Verhit in een pan de olie en bak de sardines bruin en gaar. Zet apart.
Snijd de ui en de knofloof in dunne plajes. Rasp de jahe. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer dan in plakjes van 1x1x3 cm. Snijd de wortel in reepjes van 1x1x3 cm. Snijd de rawits fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 3 minuten.
Voeg dan de tomaten, de serai, de jeruk purut en het water toe en breng al roerend aan de kook. Dan de wortel en de komkommer toevoegen en breng opnieuw aan de kook. Voeg dan de sardines toe en meng goed. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 43 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176751