banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 15 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 26 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon 4 Comments

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Cumi Sumbat Bumbu Pedas
gebakken pittig gekruide inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 limoen, sap
1 theel zout
4 sjalotjes
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
1 theel asamwater
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 theel ketumbar, geroosterd
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes totdat deze goudbruin zijn geworden. Voeg dan de bumbu, de salam, de serai en de jeruk purut en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan de inktvis, het asamwater en de palmsuiker toe en meng goed.
Bak de inktvis daarna op hoog vuur in 2-3 minuten gaar. Serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 120 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36500493