zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gule Prasanga 2 - Gestoofd lamsvlees
- Godoh - Gebakken Banaan
- Kambing Krewedan - pittig gebakken lamsvlees in kecapsaus
- Tumis Curni-Cumi Hitam - Zoetzuur gebakken inktvis
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- udang bumbu dendeng - kruidige gebakken garnalen
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Garih Betanak - gezouten vis met eieren in kruidige saus
- Ayam Bumbu Petis
- Gyeranmari - Omelet (banchan)
Asem-Asem Pedas Udang - garnalen in pittige saus


Asem-Asem Pedas Udang
garnalen in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
500 ml water
3 sjalotjes
6 rode lomboks
1/2 eetl terasi/trasi
1 eetl zout
3 rode rawits
4 cm lengkuas/laos
3 asam jawa
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de lomboks, de terasi en het zout fijn tot een pasta. Maak de garnalen schoon.
Verhit in een pan het water samen met de sjalotjes, de knoflook, de pasta, de laos en de asam en breng aan de kook. Voeg dan de garnalen toe en kook totdat deze van kleur veranderen. Dan de rawits toevoegen en kook het verder gaar.
garnalen in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
500 ml water
3 sjalotjes
6 rode lomboks
1/2 eetl terasi/trasi
1 eetl zout
3 rode rawits
4 cm lengkuas/laos
3 asam jawa
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de lomboks, de terasi en het zout fijn tot een pasta. Maak de garnalen schoon.
Verhit in een pan het water samen met de sjalotjes, de knoflook, de pasta, de laos en de asam en breng aan de kook. Voeg dan de garnalen toe en kook totdat deze van kleur veranderen. Dan de rawits toevoegen en kook het verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.