Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Asem-Asem Pedas Udang - garnalen in pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Asem-Asem Pedas Udang 
garnalen in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
500 ml water
3 sjalotjes
6 rode lomboks
1/2 eetl terasi/trasi
1 eetl zout
3 rode rawits
4 cm lengkuas/laos
3 asam jawa
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de lomboks, de terasi en het zout fijn tot een pasta. Maak de garnalen schoon.
Verhit in een pan het water samen met de sjalotjes, de knoflook, de pasta, de laos en de asam en breng aan de kook. Voeg dan de garnalen toe en kook totdat deze van kleur veranderen. Dan de rawits toevoegen en kook het verder gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 157 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117675