Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Bandeng Bumbu Cabai Rawit - gebakken vis in pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bandeng Bumbu Cabai Rawit
gebakken vis in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr bandeng, anders melkvis/rode poon
1 limoen, sap
1 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker
1 theel zout
150 ml water
1 bosje kemangi
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 rode rawits
4 groene rawits
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en het limoensap. Verhit in een pan de olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook.
Voeg dan de vis en de kemangi toe en meng goed. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906490