Bandeng Bumbu Cabai Rawit
gebakken vis in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr bandeng, anders melkvis/rode poon
1 limoen, sap
1 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker
1 theel zout
150 ml water
1 bosje kemangi
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 rode rawits
4 groene rawits
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en het limoensap. Verhit in een pan de olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook.
Voeg dan de vis en de kemangi toe en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bacem Nangka Pedas - pittig gestoofde nangka/jackfruit
- Ayam Bakar Padang - geroosterde gekruide kip
- Bakwan Udang - gekruide garnalen koekjes
- Ruong Purg - gevulde vogelnestjes
- Telor asin - zoute eieren
- Kalimbu - gestoomde cassave-banaan met kokos cookies
- Pastel Tutup - indonesisch pastei
- San Bei Ji - 三杯鸡 - gebakken gestoofde kip
- Belut Lado Mudo - gebakken paling in een groene saus
- Daging bumbu Bali 1 - kruidig, gestoofd rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...