zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Acar Campur Bandung - atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sontong Kecap - Inktvis in een ketjapsaus
- Pandan Chiffron Cake 1
- Hele - garnaaltjes met kokos
- Asinan Bogor - Zoetzuur van gemengde groenten
- Pindang Kuning
- Cah pokcoy taoge - gebakken paksoy met tahu en tauge
- Asam Padeh - gestoofde vis
Bandeng Bumbu Cabai Rawit - gebakken vis in pittige saus


Bandeng Bumbu Cabai Rawit
gebakken vis in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr bandeng, anders melkvis/rode poon
1 limoen, sap
1 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker
1 theel zout
150 ml water
1 bosje kemangi
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 rode rawits
4 groene rawits
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en het limoensap. Verhit in een pan de olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook.
Voeg dan de vis en de kemangi toe en meng goed. Serveer.
gebakken vis in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr bandeng, anders melkvis/rode poon
1 limoen, sap
1 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker
1 theel zout
150 ml water
1 bosje kemangi
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 rode rawits
4 groene rawits
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en het limoensap. Verhit in een pan de olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook.
Voeg dan de vis en de kemangi toe en meng goed. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.