Ikan Goreng Rica
gebakken snapper in een rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr snapper
1 eetl limoen, sap
1 eetl kecap asin
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
3 jeruk purut blaadjes
2 bosjes kemangi
2 cm jahe
1/2 theel peper
1 theel zout
1 theel palmsuiker
100 gr tomaat
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de snapper in stukken. Wrijf deze in met de kecap en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in eenb pan de olie en bak de snapper goudbruin en zet apart.
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Hak de lomboks en de rawits grof en snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits samen met de jahe en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan het zout, de palmsuiker, de peper en de tomaat toe en meng goed. Vervolgens de vis toevoegen en kook op laag vuur totdat de saus indikt. MNeng dan de kemangi erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sambal Goreng Ayam Kecap - Gebakken kip in gekruide kecapsaus
- Binte Bilo Huta - mais en tonijn soep
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Pad See Ew - gebakken brede mihoen in kecap saus
- Ayam Goreng - gebakken gekruide kip
- Iga sapi merica hitam - gestoofde runder spareribs met zwarte peper
- Nasi Goreng Seafood Jawa Timur - gebakken rijst met zeevruchten uit Oost-Java
- Sateh koju manis cina - saté, wat zoet
- Babi Malakka - varkensvlees met pinda's
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...