Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Semur Patin Berempah - gebakken gestoofde vis in donkere saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Patin Berempah
gebakken gestoofde vis in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr (stuks) ikan patin / meerval / snoek
4 eetl limoen, sap
1/2 theel zout
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 cm kaneel
2 kruidnagels
1000 ml water
6 eetl kecap manis
1 theel ketumbar
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
1 theel zout
4 rode lomboks
4 groene tomaten
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in 3 moten en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Halveer de lomboks en snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de jahe, de kaneel en de kruidnagels voor 5 minuten. Voeg dan het water, de ketumbar, de nootmuskaat, de jinten, de peper en het zout toe en breng aan de kook.
Dan de vis toevoegen en breng opnieuw aan de kook. Vervolgens de lomboks, de tomaten en de kecap toevoegen en meng goed. Breng het opnieuw aan de kook en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 179 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934918