logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Patin Berempah
gebakken gestoofde vis in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr (stuks) ikan patin / meerval / snoek
4 eetl limoen, sap
1/2 theel zout
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 cm kaneel
2 kruidnagels
1000 ml water
6 eetl kecap manis
1 theel ketumbar
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
1 theel zout
4 rode lomboks
4 groene tomaten
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in 3 moten en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Halveer de lomboks en snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de jahe, de kaneel en de kruidnagels voor 5 minuten. Voeg dan het water, de ketumbar, de nootmuskaat, de jinten, de peper en het zout toe en breng aan de kook.
Dan de vis toevoegen en breng opnieuw aan de kook. Vervolgens de lomboks, de tomaten en de kecap toevoegen en meng goed. Breng het opnieuw aan de kook en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 336 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421550