Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Semur Patin Berempah - gebakken gestoofde vis in donkere saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Patin Berempah
gebakken gestoofde vis in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr (stuks) ikan patin / meerval / snoek
4 eetl limoen, sap
1/2 theel zout
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 cm kaneel
2 kruidnagels
1000 ml water
6 eetl kecap manis
1 theel ketumbar
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
1 theel zout
4 rode lomboks
4 groene tomaten
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in 3 moten en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Halveer de lomboks en snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de jahe, de kaneel en de kruidnagels voor 5 minuten. Voeg dan het water, de ketumbar, de nootmuskaat, de jinten, de peper en het zout toe en breng aan de kook.
Dan de vis toevoegen en breng opnieuw aan de kook. Vervolgens de lomboks, de tomaten en de kecap toevoegen en meng goed. Breng het opnieuw aan de kook en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029832