gebakken gestoofde vis in donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr (stuks) ikan patin / meerval / snoek
4 eetl limoen, sap
1/2 theel zout
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 cm kaneel
2 kruidnagels
1000 ml water
6 eetl kecap manis
1 theel ketumbar
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
1 theel zout
4 rode lomboks
4 groene tomaten
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in 3 moten en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Halveer de lomboks en snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de jahe, de kaneel en de kruidnagels voor 5 minuten. Voeg dan het water, de ketumbar, de nootmuskaat, de jinten, de peper en het zout toe en breng aan de kook.
Dan de vis toevoegen en breng opnieuw aan de kook. Vervolgens de lomboks, de tomaten en de kecap toevoegen en meng goed. Breng het opnieuw aan de kook en serveer.