Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Pindang Cuwe Asam Pedas - gebakken tonijn in een pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pindang Cuwe Asam Pedas
gebakken tonijn in een pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tonijn/bonito
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 belimbing wuluh
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
250 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1/2 tomaat

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukjes. Verhit in een pan de olie en bak de vis goudbruin en zet apart. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. snijd de belimbing in dunne plakjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het water, de belimbing, het zout en de palmsuikerr toe en breng aan de kook.
Dan de vis toevoegen en breng het opnieuw aan de kook al roerend. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275638