zoeken
Recente reacties

19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Koa Mu Ap Gapi Mor Din - pittige rijst met varkensvlees
- frikadel special
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Kaber Kebertu - gevulde omelet
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Gulai Telur Padang - eieren gestoofd in pittige kokosmelk saus
- Cian Ma Noedels - noodels
- Kandunu Patunu - Sambal aubergine
- Tom Kha Proong - gekruide kippesoep
- Randang - rendang uit Minahasa
Pindang Cuwe Asam Pedas - gebakken tonijn in een pittige saus


Pindang Cuwe Asam Pedas
gebakken tonijn in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tonijn/bonito
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 belimbing wuluh
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
250 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1/2 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukjes. Verhit in een pan de olie en bak de vis goudbruin en zet apart. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. snijd de belimbing in dunne plakjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het water, de belimbing, het zout en de palmsuikerr toe en breng aan de kook.
Dan de vis toevoegen en breng het opnieuw aan de kook al roerend. Serveer.
gebakken tonijn in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tonijn/bonito
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 belimbing wuluh
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
250 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1/2 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukjes. Verhit in een pan de olie en bak de vis goudbruin en zet apart. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. snijd de belimbing in dunne plakjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het water, de belimbing, het zout en de palmsuikerr toe en breng aan de kook.
Dan de vis toevoegen en breng het opnieuw aan de kook al roerend. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.