logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang Saus Tiram
gebakken garnalen in oestersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
1/2 eetl limoen, sap
1 theel zout
1 banaan sjalot
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 eetl oestersaus
2 eetl saus tomat
1 theel kecap manis
1 theel kecap asin
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
150 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Verwijder de kop maar laat de staart zitten. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen gaar en zet daarna apart.
Snijd de sjalot in dunne plakjes in de lengte. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalot, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en meng goed.
Dan de oestersaus, de saus tomat, de kecap, de peper en en palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en roer totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392097