Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Udang Saus Tiram - gebakken garnalen in oestersaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Saus Tiram
gebakken garnalen in oestersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
1/2 eetl limoen, sap
1 theel zout
1 banaan sjalot
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 eetl oestersaus
2 eetl saus tomat
1 theel kecap manis
1 theel kecap asin
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
150 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Verwijder de kop maar laat de staart zitten. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen gaar en zet daarna apart.
Snijd de sjalot in dunne plakjes in de lengte. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalot, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en meng goed.
Dan de oestersaus, de saus tomat, de kecap, de peper en en palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en roer totdat de saus indikt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 120 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091635