Recente reacties

Shaun 14 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Tenggiri Bumbu Bali - gebakken vis in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tenggiri Bumbu Bali
gebakken vis in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 makrelen
1 cm kunyit
1/2 theel zout
1 eetl limoensap
5 rode lomboks
15 rode rawits
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
200 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Pureer de kunyit en wrijf de vissen in met de kunyit, het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vissen gelijkmatig bruin en gaar en set apart. Wrijf of maal de lomboks grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 5 eetl olie en fruit de bumbu samen met de lomboks en de serai voor 6 minuten. voeg dan het water, de kecap en de rawits toe en breng het al roerend aan de kook. Dan het asamwater toevoegen en kook het todat de saus wat indikt.
Voeg dan de vis toe en kook het geheel op laag vuur verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41239899