zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Katupe pical - Bami met groenten en pindasaus
- Udang sambal pirik - gebakken garnelen met sambal pirik
- Sateh kambing 2 - Saté van geitenvlees
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Sontong Kecap - Inktvis in een ketjapsaus
- Gai Pun Ta Craiy - limoenkip sate
- Ayam Suwir Serai - gestoofde kip met citroengras
- Sup Kambing Pedas - pittig gekruide vleessoep
- Ayam Kuah Hitam - gebakken kip in een zoete donkere saus
- Sambal Goreng Kering Ebbi - gekruide garnalen
Tenggiri Bumbu Bali - gebakken vis in een pittige rode saus


Tenggiri Bumbu Bali
gebakken vis in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 makrelen
1 cm kunyit
1/2 theel zout
1 eetl limoensap
5 rode lomboks
15 rode rawits
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
200 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Pureer de kunyit en wrijf de vissen in met de kunyit, het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vissen gelijkmatig bruin en gaar en set apart. Wrijf of maal de lomboks grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 5 eetl olie en fruit de bumbu samen met de lomboks en de serai voor 6 minuten. voeg dan het water, de kecap en de rawits toe en breng het al roerend aan de kook. Dan het asamwater toevoegen en kook het todat de saus wat indikt.
Voeg dan de vis toe en kook het geheel op laag vuur verder gaar. Serveer.
gebakken vis in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 makrelen
1 cm kunyit
1/2 theel zout
1 eetl limoensap
5 rode lomboks
15 rode rawits
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
200 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Pureer de kunyit en wrijf de vissen in met de kunyit, het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vissen gelijkmatig bruin en gaar en set apart. Wrijf of maal de lomboks grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 5 eetl olie en fruit de bumbu samen met de lomboks en de serai voor 6 minuten. voeg dan het water, de kecap en de rawits toe en breng het al roerend aan de kook. Dan het asamwater toevoegen en kook het todat de saus wat indikt.
Voeg dan de vis toe en kook het geheel op laag vuur verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.