Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Tenggiri Bumbu Bali - gebakken vis in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tenggiri Bumbu Bali
gebakken vis in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 makrelen
1 cm kunyit
1/2 theel zout
1 eetl limoensap
5 rode lomboks
15 rode rawits
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
200 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Pureer de kunyit en wrijf de vissen in met de kunyit, het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vissen gelijkmatig bruin en gaar en set apart. Wrijf of maal de lomboks grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 5 eetl olie en fruit de bumbu samen met de lomboks en de serai voor 6 minuten. voeg dan het water, de kecap en de rawits toe en breng het al roerend aan de kook. Dan het asamwater toevoegen en kook het todat de saus wat indikt.
Voeg dan de vis toe en kook het geheel op laag vuur verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 283 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41929092