Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ikan Tenggiri Kuah Sumpu - makreel gestoofd in een gekruide saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Tenggiri Kuah Sumpu
makreel gestoofd in een gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr makreel
1/2 theel zout
2 eetl limoensap
4 serai/sereh/citroengras, witte deel
15 jeruk purut blaadjes
1/2 kunyit blad
2 asam kandis
200 gr cassave blad
800 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
water

Haluskan:
bumbu:
7 rode rawits
4 cm kunyit
2 cm jahe
11 teentjes knoflook
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in 4 moten. Wrijf de vis in met het zout en het limoensap en zet apart. Verhit in een pan water en kook de cassave bladeren gaar. Giet af en pers het vocht eruit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut en het kunyit blad en breng het al roerend aan de kook en kook het voor 4 minuten.
Voeg dan de vis en asam kandis toe en kook de vis gaar. Dan de cassave bladeren toevoegen en kook totdat de olie vrijkomt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108344