Ikan Tenggiri Kuah Sumpu
makreel gestoofd in een gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr makreel
1/2 theel zout
2 eetl limoensap
4 serai/sereh/citroengras, witte deel
15 jeruk purut blaadjes
1/2 kunyit blad
2 asam kandis
200 gr cassave blad
800 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
water
Haluskan:
bumbu:
7 rode rawits
4 cm kunyit
2 cm jahe
11 teentjes knoflook
1 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in 4 moten. Wrijf de vis in met het zout en het limoensap en zet apart. Verhit in een pan water en kook de cassave bladeren gaar. Giet af en pers het vocht eruit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut en het kunyit blad en breng het al roerend aan de kook en kook het voor 4 minuten.
Voeg dan de vis en asam kandis toe en kook de vis gaar. Dan de cassave bladeren toevoegen en kook totdat de olie vrijkomt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bami goreng - gebakken mie
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Tom Yum Het - pikante champignonen soep
- Bami godok
- Tom Yam Het - pittige licht zurige paddenstoelen soep
- Anye - gefrituurde rijstkoekjes
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Sambal taotjo - sambal van sojabonen
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...