Kembung Balado Hijau
gebakken makreel in groene pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 makrelen
1 theel limoensap
1 theel zout
4 teentjes knoflook
2 jeruk purut blaadjes
1 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1/2 theel palmsuiker
50 ml water
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
12 groene lomboks
2 groene tomaten
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Pureer de knoflook en meng dit met het zout en het limoensap en wrijf hiermee de schoongemaaktje vis in. Laat dit tenminste 30 minuten intrekken/marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof.
Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en schep het uit de pan. Voeg dan de bumbu, de jeruk purut, de salam en de laos toe en bak dit 5 minuten.
Dan de vis, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en bak al roerend totdat het vocht is verdampt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate paru bakar - sate van gekruide runderlong
- Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten
- Ikan latuk-latuk - gezouten vis met pompoen uit Lampung
- Gulai Kikil - Curry van koeiepoot
- Acar Terati - Lotus wortel in het zuur
- Ayam goreng pop - Gefrituurde kip uit sumatra
- Hati Sapi Masak Petai - kruidige runderlever met peteh bonen
- Gado-gado 1 - Groenten met pindasaus (Padang)
- Babi Tomat
- Tarbot met bosuitjes en gember
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...