logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kembung Balado Hijau
gebakken makreel in groene pepersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 makrelen
1 theel limoensap
1 theel zout
4 teentjes knoflook
2 jeruk purut blaadjes
1 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1/2 theel palmsuiker
50 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
12 groene lomboks
2 groene tomaten
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Pureer de knoflook en meng dit met het zout en het limoensap en wrijf hiermee de schoongemaaktje vis in. Laat dit tenminste 30 minuten intrekken/marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof.
Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en schep het uit de pan. Voeg dan de bumbu, de jeruk purut, de salam en de laos toe en bak dit 5 minuten.
Dan de vis, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en bak al roerend totdat het vocht is verdampt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151266