Udang Tempoyak Bengkulu
garnalen in een pittige durian saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen
13 petai/peteh bonen
100 gr tempoyak (gefermenteerde durian)
3 cm lengkuas/laos
250 ml kokosmelk
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm jahe
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de laos en de tempoyak en breng het al roerend aan de kook. Dan de garnalen en de petai toevoegen en kook deze gaar.
Vervolgens op laag vuur het zout en de palmsuiker toevoegen en kook totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Daging Manis - pittig gebakken rundvlees
- Opor Ayam Goreng - in kokosmelk gestoofde gebakken kip
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Tumis Semerica/Selada Air Teri - gesauteerde waterkers met ansjovis
- Baronang Bakar - Gebakken ikan baronang
- Rendang - rendang van rundvlees
- Tumis Terong Hijau Pedas - pittige roerbak van aubergine
- Tahu Rujak- tahoe roedjak
- Gulai Taoco Nangka Muda - in kokosmelk gestoofde nangka met taoco
- Cah Topacai - pittig gestoofd met rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...