logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Udang Tempoyak Bengkulu
garnalen in een pittige durian saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen
13 petai/peteh bonen
100 gr tempoyak (gefermenteerde durian)
3 cm lengkuas/laos
250 ml kokosmelk
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm jahe
2 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de laos en de tempoyak en breng het al roerend aan de kook. Dan de garnalen en de petai toevoegen en kook deze gaar.
Vervolgens op laag vuur het zout en de palmsuiker toevoegen en kook totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 38 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176691