Ikan Panggang Rica-Rica
geroosterde vis in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr roodbaars
1 eetl limoensap
1 theel zout
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
5 rode lomboks
3 rode rawits
6 cm jahe
5 jeruk purut blaadjes
3 serehstengels
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de lomboks, de rawits en de jahe fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut blaadjes en de sereh ragfijn en meng dit door de pasta. Maak de vis schoon en wrijf deze in met het zout, het limoensap en de helft van de saus. Rooster de vis in 20 minuten boven een houtskoolvuurtje gaar. Serveer de overige saus erbij.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gedang Mekuah 2 - Jonge papaya in kruidige saus
- Gepuk Daging Sapi Serundeng Khas Sunda - ossenhaas met serundeng op Sundanese wijze
- Pisang rai - Gestoofde Banaan
- Empal pedis - Pittige daging empal
- Telur Peci - gestoofde eieren met kemangi
- Terik Daging Sapi - gebakken vlees met groente in kruidige saus
- Urap Tauge - tauge met pittige kokos
- Tjarantjam - groenten in saus
- Ayam Kuning - gele geurige kip
- Base Jukut - boemboe voor groentengerechten
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...