banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Kue Bugis 1 - gevulde cakejes

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kue Bugis 1
gevulde cakejes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
bananenbladeren

Bahan-bahan kulit:
Ingrediënten deeg:
250 gr kleefrijstmeel
50 gr tapioca meel
5 suji blad *
5 pandan bladeren
75 ml water
1 theel zuiver wit krijt

bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
225 gr gerapste kokos
250 gr palmsuiker
100 ml water
1/4 theel zout
1 pandan blad

bahan-bahan saus:
100 ml kokosmelk
1 theel rijstemeel
1/4 theel zout of naar smaak

Cara membuat isi:
Bereiding vulling:
Meng alle ingrediënten in een pan en kook dit zachtjes totdat al het vocht is verdampt. Laat het afkoelen en vorm van het mengsel dan 15 balletjes.

Cara membuat saus:
Bereiding saus:
Meng alle ingrediënten in een pan en kook dit zachtjes in totdat de saus wat dik geworden is.

Cara membuat kulit:
Bereiding deeg en kue:
Stamp het suji en het pandan blad fijn. Meng dit met het water zodat het water groen kleurt en pers dit goed uit. Filter het water. Meng de kleefrijstmeel met de krijt en het tapiocameel en meng hier het gekleurde water doorheen en kneed dit tot een deeg. Vorm hiervan 15 porties.

Rol deze porties plat en leg in balletje vulling midden op en vouw het deeg erom heen in de vorm van een tuitje en giet hierover de saus. Stoom vervolgens de gevormde balletjes/pakketjes in 30 minuten gaar. Laat het daarna afkoelen en serveer.

* Suji blad: dit heesterblad in hier moeilijk te verkrijgen. Vervang het blad door pandanblad. Het gaat om het verkrijgen van voldoende kleurstof.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 260 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39802866