gevulde cakejes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
bananenbladeren
Bahan-bahan kulit:
Ingrediënten deeg:
250 gr kleefrijstmeel
50 gr tapioca meel
5 suji blad *
5 pandan bladeren
75 ml water
1 theel zuiver wit krijt
bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
225 gr gerapste kokos
250 gr palmsuiker
100 ml water
1/4 theel zout
1 pandan blad
bahan-bahan saus:
100 ml kokosmelk
1 theel rijstemeel
1/4 theel zout of naar smaak
Cara membuat isi:
Bereiding vulling:
Meng alle ingrediënten in een pan en kook dit zachtjes totdat al het vocht is verdampt. Laat het afkoelen en vorm van het mengsel dan 15 balletjes.
Cara membuat saus:
Bereiding saus:
Meng alle ingrediënten in een pan en kook dit zachtjes in totdat de saus wat dik geworden is.
Cara membuat kulit:
Bereiding deeg en kue:
Stamp het suji en het pandan blad fijn. Meng dit met het water zodat het water groen kleurt en pers dit goed uit. Filter het water. Meng de kleefrijstmeel met de krijt en het tapiocameel en meng hier het gekleurde water doorheen en kneed dit tot een deeg. Vorm hiervan 15 porties.
Rol deze porties plat en leg in balletje vulling midden op en vouw het deeg erom heen in de vorm van een tuitje en giet hierover de saus. Stoom vervolgens de gevormde balletjes/pakketjes in 30 minuten gaar. Laat het daarna afkoelen en serveer.
* Suji blad: dit heesterblad in hier moeilijk te verkrijgen. Vervang het blad door pandanblad. Het gaat om het verkrijgen van voldoende kleurstof.
ingrediënten:
bananenbladeren
Bahan-bahan kulit:
Ingrediënten deeg:
250 gr kleefrijstmeel
50 gr tapioca meel
5 suji blad *
5 pandan bladeren
75 ml water
1 theel zuiver wit krijt
bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
225 gr gerapste kokos
250 gr palmsuiker
100 ml water
1/4 theel zout
1 pandan blad
bahan-bahan saus:
100 ml kokosmelk
1 theel rijstemeel
1/4 theel zout of naar smaak
Cara membuat isi:
Bereiding vulling:
Meng alle ingrediënten in een pan en kook dit zachtjes totdat al het vocht is verdampt. Laat het afkoelen en vorm van het mengsel dan 15 balletjes.
Cara membuat saus:
Bereiding saus:
Meng alle ingrediënten in een pan en kook dit zachtjes in totdat de saus wat dik geworden is.
Cara membuat kulit:
Bereiding deeg en kue:
Stamp het suji en het pandan blad fijn. Meng dit met het water zodat het water groen kleurt en pers dit goed uit. Filter het water. Meng de kleefrijstmeel met de krijt en het tapiocameel en meng hier het gekleurde water doorheen en kneed dit tot een deeg. Vorm hiervan 15 porties.
Rol deze porties plat en leg in balletje vulling midden op en vouw het deeg erom heen in de vorm van een tuitje en giet hierover de saus. Stoom vervolgens de gevormde balletjes/pakketjes in 30 minuten gaar. Laat het daarna afkoelen en serveer.
* Suji blad: dit heesterblad in hier moeilijk te verkrijgen. Vervang het blad door pandanblad. Het gaat om het verkrijgen van voldoende kleurstof.