Iga bakar madu lemon
gegrilde lamsrack met honing-citroen marinade
bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gram lamsrack
1 ui
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 eetl honing
3 eetl kecap manis
1/2 eetl zout
1/2 theel gemalen peper
1/2 theel palmsuiker
1 theel citroenschil
4 theel citroensap
3 eetl boter
1000 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Hak de ui en de knoflook fijn en rasp de jahe. Verhit in een pan de boter en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze totdat de kleur verandert. Voeg dan de honing, de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker en de citroenschil toe en meng alles goed. Voeg het water toe en kook het geheel totdat het vlees zacht is geworden. Meng het citroensap erdoor. Grill vervolgens het vlees langzaam boven een houtskoolvuurtje totdat het bruin is geworden.