Balinese Rode Nasi
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 theel sambal udang (zie recept)
3 eetl olie (arachide)
100 gr. garnalen
175 gr. rundvlees
2 tomaten
100 gr. witte kool
100 gr. kouseband
2 eieren
200 gr. gekookte rijst
peper en zout
Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
3 tenen knoflook
2 sjalotten
Taburan:
garnering:
bawang goreng (gebakken uitjes)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en pel de garnalen. Snijd de kool fijn, de kouseband in stukjes en de tomaten in kleine partjes. Klop de eieren op. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de sambal udang. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de garnalen, de tomaten, de kool en de kouseband toe en bak dit voor 10 minuten.
Bak van de omelet ondertussen een omelet en snijd deze in reepjes. Voeg de reepjes ei toe aan het vlees-groentemengsel en bak dit 2 minuten mee. Dan de rijst, de peper en het zout toevoegen en onder voortdurende omscheppen het geheel nog 4 minuten bakken. Garneer het met bawang goreng.
Ingredienten:
1 theel sambal udang (zie recept)
3 eetl olie (arachide)
100 gr. garnalen
175 gr. rundvlees
2 tomaten
100 gr. witte kool
100 gr. kouseband
2 eieren
200 gr. gekookte rijst
peper en zout
Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
3 tenen knoflook
2 sjalotten
Taburan:
garnering:
bawang goreng (gebakken uitjes)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en pel de garnalen. Snijd de kool fijn, de kouseband in stukjes en de tomaten in kleine partjes. Klop de eieren op. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de sambal udang. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de garnalen, de tomaten, de kool en de kouseband toe en bak dit voor 10 minuten.
Bak van de omelet ondertussen een omelet en snijd deze in reepjes. Voeg de reepjes ei toe aan het vlees-groentemengsel en bak dit 2 minuten mee. Dan de rijst, de peper en het zout toevoegen en onder voortdurende omscheppen het geheel nog 4 minuten bakken. Garneer het met bawang goreng.