logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Nasi Goreng Bahari 1
Balinese Rode Nasi
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 theel sambal udang (zie recept)
3 eetl olie (arachide)
100 gr. garnalen
175 gr. rundvlees
2 tomaten
100 gr. witte kool
100 gr. kouseband
2 eieren
200 gr. gekookte rijst
peper en zout

Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
3 tenen knoflook
2 sjalotten

Taburan:
garnering:
bawang goreng (gebakken uitjes)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en pel de garnalen. Snijd de kool fijn, de kouseband in stukjes en de tomaten in kleine partjes. Klop de eieren op. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de sambal udang. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de garnalen, de tomaten, de kool en de kouseband toe en bak dit voor 10 minuten.
Bak van de omelet ondertussen een omelet en snijd deze in reepjes. Voeg de reepjes ei toe aan het vlees-groentemengsel en bak dit 2 minuten mee. Dan de rijst, de peper en het zout toevoegen en onder voortdurende omscheppen het geheel nog 4 minuten bakken. Garneer het met bawang goreng.

Add comment

Submit

who is online

We have 53 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180654