banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Nasi Goreng Paksoi
nasi goreng met paksoi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rijst
250 gr kalkoenfilet, kleingesneden
3 eetl olie
1/2 rode paprika
1 kleine paksoi
100 gr taugé
2 eetl (Japanse) sojasaus

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten, gesnipperd
3 teentjes knoflook
1 theel jahe/djahé
1/2 theel laos
1/2 theel ketoembar
1/4 theel djinten

Cara membuat:
bereiding:
Kook de rijst volgens voorschrift en laat het daarna afkoelen. Bij voorkeur de rijst een dag van te voren koken. Wrijf of maal de ingredieënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Bak dan in een wok/wadjan de kalkoenfilet in de olie onder voortdurend omscheppen bruin. Voeg daarna de boemboe toe en bak dit 2 minuten mee. Snipper de paprika en bak deze mee met het vlees. Maak de paksoi schoon, snijd de dikke stronk eruit en snijd blad en stelen in repen. Schep de paksoi in de wok/wadjan en bak mee voor 1 minuut. Schep dan de rijst in de wok/wadjan beetje bij beetje en blijf omscheppen. als alles goed gereord is voeg dan de ketjap toe en bak alles nog even om.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 379 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39362955