zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Belawar - Sumbanese geroosterde kip met kokos
- Ayam Setan - duivelse kip
- Pad Phuj Tong - geroerbakte pompoen
- Ayam masak paprika - Gebakken kip met paprika
- Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli
- Ayam Opor 2 - Kip in kokosmelksaus
Nasi Goreng Singapore - gebakken rijst uit singapore


Nasi Goreng Singapore
gebakken rijst uit singapore
gebakken rijst uit singapore
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kopje gekookte rijst per persoon
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 eet ketjap manis
1 ons gepelde garnalen
5 sjalotten, fijngesneden
3 geklutste eieren
1 theel trassi
3 fijngesneden rawits
fijngesneden selderie
olie
Taburan:
garnering:
schijfjes komkommer
Cara membuat:
bereiding:
Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit daarin de sjalotten, de knoflook, de trassie. Voeg dan de garnalen, de prei, de selderij en de rawits toe. Even laten meefruiten en dan de gekookte rijst toevoegen. Besprenkel de rijstmassa met de ketjap en bak het dan nog goed door onder voortdurend roeren voor zo'n 10 minuten.
Bak ondertussen een omelet van de geklutste eieren met wat zout en peper. Rol deze omlet op en snijd er dunne reepjes van.
Garneer de nasi met de reepjes ei en de schijfjes komkommer.
ingrediënten:
1 kopje gekookte rijst per persoon
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 eet ketjap manis
1 ons gepelde garnalen
5 sjalotten, fijngesneden
3 geklutste eieren
1 theel trassi
3 fijngesneden rawits
fijngesneden selderie
olie
Taburan:
garnering:
schijfjes komkommer
Cara membuat:
bereiding:
Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit daarin de sjalotten, de knoflook, de trassie. Voeg dan de garnalen, de prei, de selderij en de rawits toe. Even laten meefruiten en dan de gekookte rijst toevoegen. Besprenkel de rijstmassa met de ketjap en bak het dan nog goed door onder voortdurend roeren voor zo'n 10 minuten.
Bak ondertussen een omelet van de geklutste eieren met wat zout en peper. Rol deze omlet op en snijd er dunne reepjes van.
Garneer de nasi met de reepjes ei en de schijfjes komkommer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.