zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur Campur
- Lelawar Anak Domba - gekruid en gestoofd lamsvlees
- Sambal Bawang Putih - Knoflook sambal
- Paad Prig Gung Thua - sambal met gebakken boontjes
- Jamur Tiram Goreng Gurih - gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
- Ikan Bali
- Ayam Sumba - kip uit Sumba
- Jongkong Surabaya - gestoomde rijst cake
- Ayam Ingkung - geroosterde/gebakken gestoofde kip
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
Nasi Terong - nasi goreng met aubergine


Nasi Terong
nasi goreng met aubergine
nasi goreng met aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kopje gekookte rijst per persoon
200 gr gemengd gehakt
4 tomaten in plakken gesneden
1 aubergine in plakken gesneden
2 groene paprika's in blokjes gesneden
3 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theel trassie
zout
peper
olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin de trassie, de knoflook en de sjalotten. Voeg dan het gehakt er aan toe en bak dit los. Voeg dan de paprika, de tomaten en de aubergine aan toe en bak dit mee. Eventueel kruiden met zout en peper. Dan de rijst toevoegen en mee laten bakken voor ongeveer 5 minuten.
ingrediënten:
1 kopje gekookte rijst per persoon
200 gr gemengd gehakt
4 tomaten in plakken gesneden
1 aubergine in plakken gesneden
2 groene paprika's in blokjes gesneden
3 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theel trassie
zout
peper
olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin de trassie, de knoflook en de sjalotten. Voeg dan het gehakt er aan toe en bak dit los. Voeg dan de paprika, de tomaten en de aubergine aan toe en bak dit mee. Eventueel kruiden met zout en peper. Dan de rijst toevoegen en mee laten bakken voor ongeveer 5 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.