zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Nasi goreng bumbu pepes - gebakken rijst met kippenlevertjes en maagjes
- Masubah - pannekoek
- Gar Dook Mu Tod Gartiem - gebakken knoflook ribbetjes
- Masoebah - laagjes pannenkoek
- Laksa cibinong - Kippensoep met petehbonen
- Martabak Durian - gevulde flensje met durian jam
- Madumongso - hongingzoete kroketjes van zwarte ketan
- Sambal Boet
- Madu Kasirat - lekkere zoete snack
- Heloa sira kadol - kip met kokos
Nasi Ulam


Nasi Ulam
Bahan-bahan:
Ingredienten:
250 gr. rijst,
600 ml kokosmelk
2 eetl olie,
zout,
2 salamblaadjes.
Haluskan:
boemboe:
1 theel. ketoembar
1/2 theel. djinten
1/2 theel. sereh,
3 teentjes knoflook,
1 theel. trassie,
1 rode lombok
2 sjalotten,
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de kokosmelk. Wrijf of maal de ingrediënten voor boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de rijst, wat zout naar smaak en de salamblaadjes toe. Goed omscheppen en dan de hete kokosmelk toevoegen. De rijst op laag vuur gaar koken in 20 minuten. Verwijder de salamblaadjes.
Bahan-bahan:
Ingredienten:
250 gr. rijst,
600 ml kokosmelk
2 eetl olie,
zout,
2 salamblaadjes.
Haluskan:
boemboe:
1 theel. ketoembar
1/2 theel. djinten
1/2 theel. sereh,
3 teentjes knoflook,
1 theel. trassie,
1 rode lombok
2 sjalotten,
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de kokosmelk. Wrijf of maal de ingrediënten voor boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de rijst, wat zout naar smaak en de salamblaadjes toe. Goed omscheppen en dan de hete kokosmelk toevoegen. De rijst op laag vuur gaar koken in 20 minuten. Verwijder de salamblaadjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.