logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nasi Ulam

Bahan-bahan:
Ingredienten:
250 gr. rijst,
600 ml kokosmelk
2 eetl olie,
zout,
2 salamblaadjes.

Haluskan:
boemboe:
1 theel. ketoembar
1/2 theel. djinten
1/2 theel. sereh,
3 teentjes knoflook,
1 theel. trassie,
1 rode lombok
2 sjalotten,

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de kokosmelk. Wrijf of maal de ingrediënten voor boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de rijst, wat zout naar smaak en de salamblaadjes toe. Goed omscheppen en dan de hete kokosmelk toevoegen. De rijst op laag vuur gaar koken in 20 minuten. Verwijder de salamblaadjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 65 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397679