zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Sayap Ayam Krengsengan - kippenvleugels in kruidige saus
- Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus
- Pa Jun - omelet met bosuitjes
- Be Siap Mepanggang Sambal Mbe - kip in sambalsaus
- Ayam Bakar Bertabur - geroosterde kip met kruiden
- Ayam Bakar Klaten - geroosterde kip op Javaanse wijze
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
- Asam Padeh Ikan Patin - gestoofde vis in een pittige saus
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
Mi goreng tabur Abon - gebakken bami met droog rundvlees


Mi goreng tabur Abon
gebakken bami met droog rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mi telur kering (eiermie)
1 geklopt ei
100 gr tauge
1 lente uit
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
1000ml runderbouillon (zie recept)
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemirinoten
2 theel ebi (gedroogde garnalen)
Taburan:
beranering:
60 gr abon sapi (zie recept)
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de bouillon en kook daarin de mi gaar en laat uitlekken. Snijd de lenteui in stukjes. Rooster de ebi droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Roer het ei erdoor en bak deze los gaar. Dan de tauge toevoegen en bak deze zacht. Schep de mi samen met de peper, het zout en de palmsuiker erdoor en bak alles gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer de abon sapi erbij.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.