Mi goreng tabur Abon
gebakken bami met droog rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mi telur kering (eiermie)
1 geklopt ei
100 gr tauge
1 lente uit
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
1000ml runderbouillon (zie recept)
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemirinoten
2 theel ebi (gedroogde garnalen)
Taburan:
beranering:
60 gr abon sapi (zie recept)
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de bouillon en kook daarin de mi gaar en laat uitlekken. Snijd de lenteui in stukjes. Rooster de ebi droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Roer het ei erdoor en bak deze los gaar. Dan de tauge toevoegen en bak deze zacht. Schep de mi samen met de peper, het zout en de palmsuiker erdoor en bak alles gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer de abon sapi erbij.