zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Cocol - pittig maar zoete saus voor pangsit
- Sambal Ikan Teri
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Sup kerang - mosselsoep (oost Java)
- Acara Sayur Manado - gestoofde gemengde groenten
- Sponscake - luchtige cake
- Lalap Indonesia
- Pencok ayam - gegrilleerde kip in kokosmelk
- Roti Maryam - brood uit Surabaya
- Dak Baechu Guk 닭배추국 - soep met kip en kool
Mi Goreng cabai hijau yang lezat - gebakken bami met groene chilies


Mi Goreng cabai hijau yang lezat
gebakken bami met groene chilies
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr eiermie, gekookt
1/2 eetl vissaus
100 gr kippendijen
1 ei, geklopt
100 gr tauge
1 theel zout
100 ml water
1 lenteui
100 gr ikan teri, gebakken
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 groene rawits
7 groene lomboks
1/2 eetl ebi, geroosterd
Taburan:
garnering:
2 eieren
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de bami met de vissaus. Snijd het vlees en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg het ei toe en roer deze totdat het korrelig wordt. Voeg de tauge, het zout en de peper toe en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel totdat het vocht is geaborbeerd. Voeg de mie, met de lenteui en de ikan teri toe en bak het geheel gaar.
Klop de eieren voor de garnering en bak deze in een omelet en snijd het in dunne reepjes. Garneer de bami met de reepjes omelet en de bawang goreng.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.