Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Goreng Kambing Pedurenan
gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr witte rijst
250 gr lamsvlees met vet
4 cm kaneel
5 eetl ghee (minyak samin)
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper

Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 rode lomboks
1/4 theel jinten
3 kruidnagels
1/2 theel kunyit
3 kardemon

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf op maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Neem 1/3 van de bumbu. Verhit in in een pan 3 eetl ghee en fruit de 1/3 bumbu met de kaneel voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze gaar.
Verhit in een pan de ghee en fruit de overige bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees en de rijst toe en meng goed. Dan de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel verder gaar.

Serveer erbij: Acar kol timun (zie recept)
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431336