banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasi Goreng Kambing Pedurenan
gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr witte rijst
250 gr lamsvlees met vet
4 cm kaneel
5 eetl ghee (minyak samin)
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper

Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 rode lomboks
1/4 theel jinten
3 kruidnagels
1/2 theel kunyit
3 kardemon

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf op maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Neem 1/3 van de bumbu. Verhit in in een pan 3 eetl ghee en fruit de 1/3 bumbu met de kaneel voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze gaar.
Verhit in een pan de ghee en fruit de overige bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees en de rijst toe en meng goed. Dan de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel verder gaar.

Serveer erbij: Acar kol timun (zie recept)
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39063054