gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr witte rijst
250 gr lamsvlees met vet
4 cm kaneel
5 eetl ghee (minyak samin)
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 rode lomboks
1/4 theel jinten
3 kruidnagels
1/2 theel kunyit
3 kardemon
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf op maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Neem 1/3 van de bumbu. Verhit in in een pan 3 eetl ghee en fruit de 1/3 bumbu met de kaneel voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze gaar.
Verhit in een pan de ghee en fruit de overige bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees en de rijst toe en meng goed. Dan de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel verder gaar.
Serveer erbij: Acar kol timun (zie recept)