zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tan Hwa Po Ts'ai T'ang
- Pittige aubergine
- Ayam Putih
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Suhongdou
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Sambal Terasi Teri Jengki - sambal met gedroogde vis
- Gule Itik 2 - Gestoofde eend
- Asem asem buncis - gestoofde sperziebonen met wortel in zurige saus
Nasi Goreng Lada Hitam Berenpah - gebakken rijst met zwarte peper


Nasi Goreng Lada Hitam Berenpah
gebakken rijst met zwarte peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 sjalot
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 groene lombok
1/2 kipfilet
600 gr witte rijst, gekookt
1 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1 theel zwarte peper
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalot in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne ringen en het vlees in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de kip toevoegen en bak deze rondom bruin. Voeg de rijst toe en roer goed. Dan de oestersaus, de kecap , het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Bak het geheel verder gaar.
gebakken rijst met zwarte peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 sjalot
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 groene lombok
1/2 kipfilet
600 gr witte rijst, gekookt
1 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1 theel zwarte peper
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalot in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne ringen en het vlees in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de kip toevoegen en bak deze rondom bruin. Voeg de rijst toe en roer goed. Dan de oestersaus, de kecap , het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Bak het geheel verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.