Nasi Goreng Lada Hitam Berenpah
gebakken rijst met zwarte peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 sjalot
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 groene lombok
1/2 kipfilet
600 gr witte rijst, gekookt
1 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1 theel zwarte peper
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalot in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne ringen en het vlees in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de kip toevoegen en bak deze rondom bruin. Voeg de rijst toe en roer goed. Dan de oestersaus, de kecap , het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Bak het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Rujak 2 - varkensvlees in gekruide saus
- Ho Lan Dau Chow Ngau Yook - roerbak van rundvlees met peultjes
- Jing Jiang Rou Si - 京酱肉丝 - reepjes varkensvlees in zoete bonensaus
- Hunan roerbak van varkenvlees en pepers
- Sambal Boet
- Chǐ Zhī Zhēng Pái Gǔ - 豉汁蒸排骨 - gestoomde ribbetjes met zwarte bonen
- Pais Suung - gestoomde geroosterde gekruide oesterzwammen
- Ayam Goreng Bumbu Kuning - gebakken gekruide kip
- Au Larm - Kruidig gestoofd rundvlees
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...