Nasi Goreng Mawut (Jawa Timur)
gebakken rijst en mie met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr gekookte rijst
75 gr eiermie, gekookt
150 gr kipfilet
75 gr kool
75 gr tauge
75 gr caisim/choisam
75 gr wortel
1 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
2 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
4 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 eetl ebi, geweekt
Taburan:
garnering;
2 eetl bawang goreng
emoing
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool fijn. Snijd de wortel julienne en de choisam in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de kip bruin en gaar en trek het daarna uitelkaar en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kool, de wortel, de tauge en de choisam toe en bak deze zacht.
Meng dan de rijst erdoor gevlgd door de mie. Meng dan de kecap, het zout en de palmsuiker erdoor. Schep dan de kip erdoor. Strooi de bawang goreng en de emping erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rujak sajuran
- Cemba - rundvlees met tamarindeblaadjes
- Sate Padang - sate uit Padang
- Kohu-Kohu - gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Kangkung Tumis Petis - gebakken kangkung met garnalenpasta/trassi
- Jamur Cabai Hijau - gebakken oesterzammen met groene peper
- Pangsit Kakap Berguling - met vis gevulde dumplings
- Rendang bebek poyah - pittig drooggebakken eend
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...