logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Nasi Goreng Mawut (Jawa Timur)
gebakken rijst en mie met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr gekookte rijst
75 gr eiermie, gekookt
150 gr kipfilet
75 gr kool
75 gr tauge
75 gr caisim/choisam
75 gr wortel
1 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
4 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 eetl ebi, geweekt

Taburan:
garnering;
2 eetl bawang goreng
emoing

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool fijn. Snijd de wortel julienne en de choisam in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de kip bruin en gaar en trek het daarna uitelkaar en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kool, de wortel, de tauge en de choisam toe en bak deze zacht.
Meng dan de rijst erdoor gevlgd door de mie. Meng dan de kecap, het zout en de palmsuiker erdoor. Schep dan de kip erdoor. Strooi de bawang goreng en de emping erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 177 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151344