Misoa Goreng Udang
gebakken mie met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr misoa / mie van tarwe
5 bakso / gehaktballetjes
150 gr garnalen, gepeld
10 kwarteleitjes, gekookt
150 ml kippenbouillon
2 eetl kecap manis
1/2 eetl kecap asin.
4 teentjes knoflook
150 gr tauge, geblanceerd
1 theel peper
1 theel zout
1 theel palmsuiker
water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar en laat daarna uitlekken. Meng het met de kecaps en zet apart.
Hak de knoflook fijn.Snijd de bakso in stukjes.
Verhit in een pan de olie en bak de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen, de bakso en de eitjes toe en bak todat het van kleur verandert.
Voeg dan de bouillon toe en kook alles gaar. Meng dan de misoa erdoor.
Voeg dan de palmsuiker, het peper en het zout toe en meng goed en kook alles gaar. Meng dan de tauge erdoor en bak nog voor 2 minuten. serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gangan Rebung Daging Sapi - gestoofd rundvlees met bambu scheuten
- Kalimbu - gestoomde cassave-banaan met kokos cookies
- Udang Saus Inggris - tijgergarnalen in worchestershire saus
- Labu Siam Tumis - Chayote in een pittige kokosmelksaus
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Pokcoy Kembang Tahu - gesauteerde baby paksoi met tahu
- Gedang Mekuah - groene papayasoep
- Mujair Kuah Kuning - gestoofde vis in een gelige saus
- Pelas kedele - sojabonen met garnalen gekruid in bananenblad
- Batun Bedil 2 - Rijstkoekjes in palmsuikersaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...