logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Nasi goreng Kikil Pedas
pittig gebakken rijst met rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr schenkel
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 groene lomboks
10 groene rawits
2 eieren
2 eetl vissaus
1/2 theel peper
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 lente-ui
800 gr gekookte rijst
2 eetl olie
water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks en de rawits in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit daar. Snijd het vlees daarna in stukjes van 2x1 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed en schuif het aan de kant.
Klop de eieren op en voeg dit toe en roer totdat het ei stolt. Meng dan de rijst, het zout, de peper en de vissaus erdoor en bak het geheel gaar. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 95 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180287