zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Mie Ayan Bangka - Mie met gebakken kip uit Bangka
- Ayam Besengek 3 - kip in gele saus
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Babi Ambon 2
- Palu - rijstsnacks
- Babi Ambon 1
- Tabia Lalah Manis
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Nasi Goreng Kikil Pedas - pittig gebakken rijst met rundvlees


Nasi goreng Kikil Pedas
pittig gebakken rijst met rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr schenkel
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 groene lomboks
10 groene rawits
2 eieren
2 eetl vissaus
1/2 theel peper
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 lente-ui
800 gr gekookte rijst
2 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks en de rawits in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit daar. Snijd het vlees daarna in stukjes van 2x1 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed en schuif het aan de kant.
Klop de eieren op en voeg dit toe en roer totdat het ei stolt. Meng dan de rijst, het zout, de peper en de vissaus erdoor en bak het geheel gaar. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
pittig gebakken rijst met rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr schenkel
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 groene lomboks
10 groene rawits
2 eieren
2 eetl vissaus
1/2 theel peper
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 lente-ui
800 gr gekookte rijst
2 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks en de rawits in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit daar. Snijd het vlees daarna in stukjes van 2x1 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed en schuif het aan de kant.
Klop de eieren op en voeg dit toe en roer totdat het ei stolt. Meng dan de rijst, het zout, de peper en de vissaus erdoor en bak het geheel gaar. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.