banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Nasi Goreng Kikil Pedas - pittig gebakken rijst met rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi goreng Kikil Pedas
pittig gebakken rijst met rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr schenkel
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 groene lomboks
10 groene rawits
2 eieren
2 eetl vissaus
1/2 theel peper
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 lente-ui
800 gr gekookte rijst
2 eetl olie
water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks en de rawits in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit daar. Snijd het vlees daarna in stukjes van 2x1 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed en schuif het aan de kant.
Klop de eieren op en voeg dit toe en roer totdat het ei stolt. Meng dan de rijst, het zout, de peper en de vissaus erdoor en bak het geheel gaar. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39554124