Uitgave 2023, pagina's 1194, ISBN 978-90-830198-4-0
Kokkieblanda(.nl) - culinair Aziatisch™ bestaat in 2023 25 jaar. Dat vieren we met een speciale jubileum editie van de serie Kuliner Nusantara. In dit boek zijn de 3 delen van Kuliner Nusantara opgenomen en aangevuld met deel 4. In totaal bevat het boek 2750 recepten. Het boek wordt aangeboden tegen een speciale jubileum prijs.
In het boek komen zowel de Sumatraanse keuken als de Javaanse keuken en de keukens van de overige eilanden van Indonesië aan bod.
Sumatra: van Aceh in het noorden tot Lampung aan het zuiden en van Padang in het westen tot aan Belitung in het oosten. De Sumatraanse keuken is pittig en de Padangse keuken is een van de bekendste. Maar er zijn veel meer en ook lekkere regionale keukens in Sumatra!
Java: van Banten in het westen tot aan Banyuwangi in het oosten. Daartussen liggen de verschillende regionale keuken zoals die onder meer van Jakarta, Cirebon, Yogyakarta, Madura en Tegal. In het algemeen zijn de gerechten zoeter dan die uit Sumatra en minder pittig.
Eilandboog: de recepten van de diverse keukens komen uit Bali, Nusa Tenggara, Kalimantan, Sulawesi, Maluku en Papua. De recepten variëren van pittig (Lombok) tot kruidig (Gorontalo) en alles daartussenin.
Om het boek te bestellen kan je het bestelformulier gebruiken of via direct download met Paypal
Zoeken
Laatst gelezen
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Tumis Tempe Kecap Manis - gebakken tempe met kecap
- Gulai Telor Bebek - gepocheerde eieren in saus
- Saté Lilit - saté van zeevruchten
- Miyeokguk - zeewier soep
- Sambal roroba - Sambal met ingekookte santen
- Rawon Daging
- Sambal goreng telor petis
- Lechon Sauce - leversaus
- Udang cuka
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...