Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sambal Bajak

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sambal Bajak
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 sjalotten
3 teentjes knoflook
8 rode lomboks
13 rawits
7 kemirinoten
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
4 cm laos, gekneusd
1 theel asem
1 eetl. water
50 ml olie (kokos)
3 salam blad
3 jeruk purut blad
zout naar smaak

Cara mambuat:
Bereiding:
Meng de asem door het water. Wrijf of maal de knoflook, de rawits, de lomboks, de sjalotten, de suiker en de kemeries fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 5 minuten. Voeg dan de laos, het asemwater, de jerut purut, de salam en het zout toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 34 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025396