Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Curaçao - sambal van promente

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Curaçao
sambal van promente
Bahan-bahan:
ingrediënten:
50 promente alle kleuren
6 sjalotten
5 vleestomaten
4 teentjes knoflook
1 theel trassi
1 eetl zout
250 ml olie
500 ml water

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de promente in het water totdat deze zacht zijn geworden en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten behalve de olie fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de pasta zachtjes onder voortduren roeren, net zolang totdat al het vocht is verdampt, de olie weer vrijkomt en het een dikke massa is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 191 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902309