zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Cah Pokcoy Asin Taoge - gestoofde gekruide pokcoy met tauge
- Nasi Langie
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Cuko - Pempeksaus uit geboortestad Palembang
- Bidji Salak - rijstkoekjes met suiker en kokos
- Serapah daging
- Talam singkong - cassavecake
Sambal Ikan Teri


Sambal Ikan Teri
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr ikan teri
2 sjalotten
1 rode lombok
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1/2 theel asem
1 eetl water
1 eetl limoensap
1 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de lombok fijn. meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de lombok voor 2 minuten. Voeg dan de ikan teri toe en bak deze voor 5 minuten. Dan het asemwater en het limoensap toevoegen en het geheel bakken totdat vrijwel het vocht is verdampt. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is ingedikt en de olie vrijkomt.
ingrediënten:
300 gr ikan teri
2 sjalotten
1 rode lombok
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1/2 theel asem
1 eetl water
1 eetl limoensap
1 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de lombok fijn. meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de lombok voor 2 minuten. Voeg dan de ikan teri toe en bak deze voor 5 minuten. Dan het asemwater en het limoensap toevoegen en het geheel bakken totdat vrijwel het vocht is verdampt. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is ingedikt en de olie vrijkomt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.