Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sambal kemanten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal kemanten
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 eetl olie (kokos)
10 groene lomboks
10 rode lomboks
1/2 theel asem
1 eetl water
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 cm laos
1 1/2 theel trassi
1/2 serehstengel
1/ 2 theel gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerste de lomboks voor 5 minuten in kokend water. Laat deze daarna afkoelen en wrijf of maal ze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, het zout, de asemwater en de kokosmelk en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de olie vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436917