Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sambal Babi - pittig varkensvlees gekookt in santen

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
Sambal Babi
pittig varkensvlees gekookt in santen

bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr speklapjes
350 ml santen
1 serehstengel, gekneusd
5 cm laos
6 cm jahe
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
9 rode rawits
1 theel trasi
1 theel ketumbar
1 theel jinten
2 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de speklapjes in kleine blokjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de laos, de jahe en de rawits fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg alle ingrediënten toe en laat het geheel zachtjes sudderen onder voortdurend roeren totdat al het vocht is verdampt. Laten afkoelen voor gebruik.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100919