Sambal Babi
pittig varkensvlees gekookt in santen
bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr speklapjes
350 ml santen
1 serehstengel, gekneusd
5 cm laos
6 cm jahe
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
9 rode rawits
1 theel trasi
1 theel ketumbar
1 theel jinten
2 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de speklapjes in kleine blokjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de laos, de jahe en de rawits fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg alle ingrediënten toe en laat het geheel zachtjes sudderen onder voortdurend roeren totdat al het vocht is verdampt. Laten afkoelen voor gebruik.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mie Babah - Bami met vlees en paddenstoelen ragout
- Rundvlees met zwarte peper - 黑椒牛柳
- Pantunu duku tedong - Geroosterd vlees met sambal
- Daging Rujak
- Yum Nua - salade van gegrild rundvlees
- Kerrie daging - rundvlees met kerrie
- Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi
- Sayur reboeng
- Opor Ayam Yogyakarta - in kokosmelk gestoofde kip uit Yogyakarta
- Buddi - gekruide kleine visjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...