zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Babi Cina - varkensvlees
- Pekingeend
- Suhongdou
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Gulai Paku - varentoppen in kruidige saus
- Sate Ayam Manis - zoete geroosterde kip sate
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Ayam Gongso - kip in een pittige zoete saus met kool
- Tufi - Rundvlees met sesamzaadjes
Sambal Lotek - sambal met pinda's


Sambal Lotek
sambal met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
60 gr pinda's, gebakken
6 teentjes knoflook
11 rode rawits
1 eetl asamwater
60 ml heet water
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de rawits, de knoflook, de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Meng dan de pinda's en het asamwater erdoor en wrijf of maal totdat de pinda's zacht zijn geworden. Dan het hete water erdoor mengen en serveer (bij lotek).
sambal met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
60 gr pinda's, gebakken
6 teentjes knoflook
11 rode rawits
1 eetl asamwater
60 ml heet water
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de rawits, de knoflook, de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Meng dan de pinda's en het asamwater erdoor en wrijf of maal totdat de pinda's zacht zijn geworden. Dan het hete water erdoor mengen en serveer (bij lotek).
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.