Sambal Lotek
sambal met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
60 gr pinda's, gebakken
6 teentjes knoflook
11 rode rawits
1 eetl asamwater
60 ml heet water
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de rawits, de knoflook, de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Meng dan de pinda's en het asamwater erdoor en wrijf of maal totdat de pinda's zacht zijn geworden. Dan het hete water erdoor mengen en serveer (bij lotek).
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur jamur kuah asam - zure groenten-champignon soep
- Kambing Goreng - gebakken lamsvlees met sambal kecap
- Semur Ayam Perintil - kippenballetjes gestoofd in kruidige saus
- Sambal Goreng Remploh Ayam - hete kippenmaagjes
- Mie Tiaw Goreng - gebakken rijstmie uit Kalimantan
- Jengkol Manis Pedas - Pittig en zoet gebakken jengkol
- Sayap Ayam Ketumbar - kippenvleugeltjes in een koriander saus
- Sate paru bakar - sate van gekruide runderlong
- Lelawar Anak Domba - gekruid en gestoofd lamsvlees
- Rica rodoh (ritjah rodoh 2) - Rundvlees met groenten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...