Sambal Udang
een lekkere sambal van garnalen
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 gr grote garnalen
400 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl limoensap
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
11 rode lomboks
6 kemir noten
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 theel peper
2 tomaten
1 cm kunyit
1 cm jahe
1 theel trasi bakar
1 theel zout 1 theel palmsuiker (gula jawa)
Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen maak laat het staartstukje zitten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze rood. Dan de santen en het limoensap toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het gerecht is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mie Babah - Bami met vlees en paddenstoelen ragout
- Rundvlees met zwarte peper - 黑椒牛柳
- Pantunu duku tedong - Geroosterd vlees met sambal
- Daging Rujak
- Yum Nua - salade van gegrild rundvlees
- Kerrie daging - rundvlees met kerrie
- Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi
- Sayur reboeng
- Opor Ayam Yogyakarta - in kokosmelk gestoofde kip uit Yogyakarta
- Buddi - gekruide kleine visjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...