Zuur en pittige groentengerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 sjalotten
4 rode lomboks
1 terong asem (zure-gele aubergine)
1 bosje melinjo blaadjes
6 kousenband
200 gr zoete aardappelen
2 lente-uitjes
2 theel trasi bakar
1 theel suiker
zout naar smaak
2000 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten grof, de kouseband in stukjes, de geschilde aardappelen in grove stukken en de lente-uitjes in ringetes. Ontpit de lomboks en snijd ook deze grof en snijd de aubergine in vieren.
Breng het water met het zout aan de kook en voeg hier de aubergine en de lomboks aan toe en laat deze 5 minuten koken. Vervolgens deze uit de pan halen en pureer deze. Dan de puree terug in de pan doen samen met de sjalotten, de kouseband, de aardappelen en dit nog 5 minuen laten koken. Vervolgens de melinjo, de suiker en de lente-uitjes toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
4 sjalotten
4 rode lomboks
1 terong asem (zure-gele aubergine)
1 bosje melinjo blaadjes
6 kousenband
200 gr zoete aardappelen
2 lente-uitjes
2 theel trasi bakar
1 theel suiker
zout naar smaak
2000 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten grof, de kouseband in stukjes, de geschilde aardappelen in grove stukken en de lente-uitjes in ringetes. Ontpit de lomboks en snijd ook deze grof en snijd de aubergine in vieren.
Breng het water met het zout aan de kook en voeg hier de aubergine en de lomboks aan toe en laat deze 5 minuten koken. Vervolgens deze uit de pan halen en pureer deze. Dan de puree terug in de pan doen samen met de sjalotten, de kouseband, de aardappelen en dit nog 5 minuen laten koken. Vervolgens de melinjo, de suiker en de lente-uitjes toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen.