banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sayur Terong Asem Kutai - Zuur en pittige groentengerecht
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sayur Terong Asem Kutai
Zuur en pittige groentengerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 sjalotten
4 rode lomboks
1 terong asem (zure-gele aubergine)
1 bosje melinjo blaadjes
6 kousenband
200 gr zoete aardappelen
2 lente-uitjes
2 theel trasi bakar
1 theel suiker
zout naar smaak
2000 ml water

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten grof, de kouseband in stukjes, de geschilde aardappelen in grove stukken en de lente-uitjes in ringetes. Ontpit de lomboks en snijd ook deze grof en snijd de aubergine in vieren.
Breng het water met het zout aan de kook en voeg hier de aubergine en de lomboks aan toe en laat deze 5 minuten koken. Vervolgens deze uit de pan halen en pureer deze. Dan de puree terug in de pan doen samen met de sjalotten, de kouseband, de aardappelen en dit nog 5 minuen laten koken. Vervolgens de melinjo, de suiker en de lente-uitjes toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38886347