banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 19 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Gulai Nanas - ananas curry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Nanas
ananas curry
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 verse ananas (1000 gr)
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
1 steranijs
3 cardamon peulen
6 eetl palmsuiker (gule jawa)
2 rode rawits
250 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 theel zout
2 groene lomboks
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel adas (venkel)
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode rawit
2 cm kunyit
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ananas in stukjes, de sjalotten in dunne plakjes en de knoflook fijn. Rasp de palmsuiker. Snijd de rawits en de lomboks in dunne reepjes. Rooster de ketumbar, de jinten en de adas zaadjes droog in een koekepan voor 3 minuten. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe, de kanlee, de kruidnagels, de steranijs en de cardamon en bak dit 4 minuten. Voeg dan de ananas, de palmsuiker en de rawits toe en bak dit zachtjes voor 5 minuten. Vervolgens de santen toevoegen en dit 5 minuten laten sudderen. Dan de lomboks toevoegen en dit nog 3 minuten laten sudderen en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 178 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40113940