Sayur bersantan
gemengde groenten in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr wortelen
100 gr doperwten
200 gr mais
10 peteh bonen
100 gr garnalen (klein)
200 gr tempe
2 cm laos
2 sereh stengels
2 salam blaadjes
1500 ml kokosmelk
2 asem kandis
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 theel peper
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin. Snijd de wortel in dunne reepjes en halveer de peteh bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de laos, de sereh en de salam voor 5 minuten. Voeg de garnalen toe en bak nog 1 minuut. Dan de wortelen, de mais, de doperwten en de peteh toevoegen en bak voor 1 minuut. Vervolgens de asem kandis, de tempe, het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.