Lodeh Pepaya
papaya met groenten in romige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr papaya
2 wortelen
5 kacang panjang/kouseband
150 gr schenkel (rund)
2 salam blaadjes
2 cm laos
3 groene lomboks
3 theel zout
1 theel palmsuiker
1000 ml water
1000 ml santen
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
5 sjalotjes
3 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
1 cm kunyit
1/2 theel trassi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de papaya in dunne reepjes (julienne) en de kouseband in stukjes en de wortelen in plakjes. Rooster eerst de groene lomboks en snijd deze dan in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het waer en kook daarin het vleea gaar. Snijd het daarna in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe, de papaya, de wortel en de kouseband en roer alles goed door elkaar. Voeg het zout, de palmsuiker en het vlees toe gevolgd door de santen. Kook al roerend alles gaar en serveer.