Gulai Cubadak
stoofpotje met nangka/jackfruit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr nangka/jackfruit
1250 ml kokosmelk
1 steranijs
2 kardemon peulen
2 salam blaadjes
25 gr gerapste kokos
2 asam kandis
1 1/2 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 rode lomboks
3 rode rawits
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm laos
2 cm jahe
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de nangka in stukjes. Rooster de kokos droog in een pan en pureer dit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de steranijs, de kardemon en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de nangka, het zout, de asem kandis en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Dan de kokospuree toevoegen en zachtjes gaar laten sudderen.