Terung Telunjuk Siram Sambal
aubergine met een sambal saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 terung telunjuk (groene dunne aubergines)
100 gr rammanas
4 teentjes knoflook
2 salam blaadjes
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel palmsuiker
150 ml water
1 theel limoensap
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
1/2 theel trassi
2 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Rasp de rammanas grof en hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut en voeg daarna de aubergines en de rammanas toe en bak deze zacht en gaar. Schep het uit de pan en zet opzij. Dan de bumbu en de salam toevoegen en bak dit 3 minuten. Voeg het zout, de peper, de palmsuiker, het limoensap en het water toe en breng aan de kook. Giet de saus daarna over de aubergines en serveer.