logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Terung Telunjuk Siram Sambal
aubergine met een sambal saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 terung telunjuk (groene dunne aubergines)
100 gr rammanas
4 teentjes knoflook
2 salam blaadjes
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel palmsuiker
150 ml water
1 theel limoensap
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
1/2 theel trassi
2 sjalotjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Rasp de rammanas grof en hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut en voeg daarna de aubergines en de rammanas toe en bak deze zacht en gaar. Schep het uit de pan en zet opzij. Dan de bumbu en de salam toevoegen en bak dit 3 minuten. Voeg het zout, de peper, de palmsuiker, het limoensap en het water toe en breng aan de kook. Giet de saus daarna over de aubergines en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 90 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176473