Bengkoang Kacang Panjang Tumis tauco
roerbak van kouseband en jicama
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kacang panjang / kouseband
250 gr bengkoang / jicama / yam-boon
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 salam blaadjes
3 cm laos
1 eetl taoco
1 theel zout
1 theel palsmuiker
1/2 theel peper
4 eetl water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en knoflook in dunne plakjes, de kouseband in stukjes van 5 cm en de jicama in dunne reepjes. Snijd de lomboks in schuine ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam en de laos voor 3 minuten. Voeg de de taoco toe en meng goed. Vervolgens de jicama en de kouseband toevoegen en bak kort. Dan de peper, het zout en de palmsuiker erdoor mengen en bak nog 3 minuten. Vervolgens het water toevoegen en leg een deksel op de pan en laat het geheel nog 3 minuten zachtjes stoven totdat alles gaar is geworden.