Recente reacties

Ron 3 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
1 Comment
Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rendang Jamur
rendang van paddenstoelen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr oesterzwammen
400 gr champignons
500 ml santen cair (dunne kokosmelk)
150 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 cm laos
2 sereh/citroengras, witte deel
2 kunyit blad
2 asam kandis

Haluskan:
bumbu:
1/2 eetl zout
1 theel plamsuiker
9 rode lomboks
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
2 kemiri
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de oesterzwammen in reepjes en halveer de champignons. Rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de laos, de sereh, het kunyit blad en de asam kandis en breng aan de kook. Dan de paddenstoelen toevoegen en laat de saus goed indikken. Dan de saten alsi toevoegen en kook het geheel zachtjes verder totdat het vocht is verdampt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Elly Kuiper · 5 months ago
    Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!

who is online

We hebben 309 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108569