Kangkung Bumbu Kemiri
roerbak van kangkung met kemiri
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kangkung
75 gr garnalen, gepeld
3 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1/2 thee palmsuiker
50 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
2 rode lomboks
7 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de kangkung toevoegen en bak deze zacht. Voeg dan de jeruk purut, het zout, de palmsuiker en het water toe en meng goed. Kook het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor Dadar Sedip - Omelet met groenten en garnalen
- Ayam Besengek
- Tom Yum Taleh - pittige vissoep
- Sayur Masak Jamur - gemengde groenten met champignons
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Ayam Pinadar - gepeperde kip uit Noord-Sumatra
- Asem Terong - aubergine in zachte zurige saus
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Kung Sai - Pikante garnalen
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...