logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kangkung Bumbu Kemiri
roerbak van kangkung met kemiri

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kangkung
75 gr garnalen, gepeld
3 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1/2 thee palmsuiker
50 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
2 rode lomboks
7 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de kangkung toevoegen en bak deze zacht. Voeg dan de jeruk purut, het zout, de palmsuiker en het water toe en meng goed. Kook het verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 115 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392367