gestoofde chayote in pittige romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 labu siam / chayote
2 theel zout
2 salam blad
12 rode rawits
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
2 theel ketumbar
3 kemiri noten
2 cm kunyit
2 cm lengkuas/laos
2 keluak/kluwak, geweekt in heet water
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Schil de chayote en snijd deze daarna in reepjes. Bestrooi deze met het zout en kneed het todat het vocht vrijkomt. Spoel daarna af en laat uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 4 minuten. Voeg dan de rawits en de chayote toe en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk en de palmsuiker toe en breng aan de kook en kook de chayote gaar. Serveer.