Tumis Taoge Asam Gurih
roerbak van tauge met tomaat
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr tauge
4 groene tomaten
1 eetl oestersaus
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
100 ml kippenbouillon (zie recept)
35 gr Chinese bieslook
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks, ontpit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaten in partjes en de bieslook in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de tauge en de tomaat toe en meng goed. Vervolgens, de oestersaus, het zout, de palmsuiker, de peper en de bouillon toevoegen en bak alles vrijwel gaar. Meng dan de bieslook erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Putren Kailan Bumbu Wijen - roerbak van Chinese broccoli met mais
- Sambal Goreng Kering Tempe - kruidig gebakken tempe
- Sambel Penyetan Matang - gebakken sambal met sesam
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Cucur
- Sayur Menir 3 - Sajoer van spinazie en mais
- Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
- Ayam Bacem Merah - rood gegrilde kip
- Karmanaci - gekruid en geurend rundvlees
- Sayur Kojo - Sajoer van aubergines met rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...